API megoldások

Payment API:

A Payment API a BIG FISH Payment Gateway online fizetési platformja, mely az általunk támogatott megoldások egységes használatát biztosítja. Segítségével kereskedő partnereink gyorsan, egyszerűen és költséghatékonyan kapcsolódhatnak a kiválasztott fizetési szolgáltatókhoz és hozhatnak létre tranzakciókat az elérhető fizetési megoldások, módok és funkciók igénybevételével.

A kereskedői partnereink az üzletvitelt támogató Kiegészítő Szolgáltatásainkhoz is a Payment API használatával kapcsolódhatnak!

A fizetési szolgálatokhoz történő kapcsolódásról, a tranzakciók létrehozásáról és azok kezeléséról, továbbá a Kiegészítő Szolgáltatások igénybevételéről a Payment API dokumentációja ad pontos leírást.

Payment API technikai dokumentáció

Admin API:

Az Admin API távoli hozzáférést és vezérlést biztosít automatizált adminisztrációs rendszereinkhez, amelyek lehetővé teszik az a kereskedői Bolt(ok) kezelését API kapcsolaton keresztül.

Az Admin API dokumentációja kizárólag előzetes egyeztetést és elbírálást követően válik elérhetővé a kereskedők számára.

PayWall API:

A PayWall API segítségével a kereskedő partnerünk a teljes online fizetési folyamatát kiszervezheti a BIG FISH Payment Gateway felé. A PayWall API többek közt olyan feladatokat is átvehet a kereskedőtől, mint a fizetési mód kiválasztása és a gyorsfizetések biztosítása (például bankkártya mentés, egykattintásos fizetés, legutóbb használt fizetési mód előresorolás, stb.). Továbbá átveheti a kereskedőtől a szolgáltatói front-end követelmények kezelését, a tranzakciók megfelelő lebonyolítását és meghatározott esetekben hibakezelési folyamatokban kezelésében is segítséget nyújthat.

PayWall API technikai dokumentáció

SDK csomagok

A BIG FISH Payment Gateway SDK egyszerűsíti és meggyorsítja a fizetési szolgáltatások beépítését a weboldalakba, vagy alkalmazásokba. Az alábbi SDK tartalmazza a függvénykönyvtárakat, amelyek szükségesek a BIG FISH Payment Gateway funkcióinak eléréséhez

TechnológiaLetöltés
PHP SDK (PHP 5.3+ verzióhoz)GitHub
Packagist
PHP7 SDK (PHP 7.2+ verzióhoz)GitHub
Packagis

Pluginok

Támogatott webáruházi (keret)rendszerekCsomag elérhetősége
Magento 1Magento 1 plugin
Magento 2Magento 2 plugin
WooCommerce (WordPress 5.9.3-as verzióig támogatva)WooCommerce plugin

Demo oldal

A különböző funkciók kipróbálhatóak a DEMO oldalunkon: https://demo.paymentgateway.hu

A DEMO kód letölthető a GitHub-ról.

Szolgáltatásélesítési követelmények

Szolgáltatásunk élesítésének fő feltétele az arculati elemek elhelyezésére és a kapcsolódás tesztelésére vonatkozik. Ezek a követelmények biztosítják szolgáltatásunk megfelelő működését és így a legjobb fizetési élményt a vásárlók számára. A felsorolt követelmények végrehajtását munkatársaink ellenőrzik és a szolgáltatást kizárólag a követelmények teljesítése esetén élesítik a kereskedő számára.

  • Arculati elemek elhelyezése

Helyezze el az arculati elemeket (logókat) weboldalán vagy mobil applikációja felületén. Az elhelyezés pontos feltételeiről a ÁSZF 4.2.8-as pontja, illetve az ÁSZF 4. számú melléklete ad részletes leírást.

Hogy segítsük a követelmények tejlesítését egy helyre gyűjtöttük az összes arculati elemet, amelyeket a lenti hivatkozásról tölthet le.

BIG FISH Payment Gateway - Arculati elemek

!Fontos! A követelmény teljesítését követően küldje meg ügyfélszolgálatunk (bigfish@paymentgateway.hu) számára azon URL-t, ahol az arculati elemek kihelyezésére kerültek!

  • Kapcsolódás tesztelése

A tranzakciók aktuális helyzetéről a teljes fizetési folyamaton belül a státuszok adnak megbízható információt. Ezen túl a tranzakció végső eredményéről a tranzakció állapota ad pontos tájékoztatást. Ezek ellenőrzése alapvető fontosságú az online fizetések megbizható végrehajtásához.

A felsorolt tesztfizetési folyamatok a kereskedő webáruházából vagy alkalmazásból is elindíthatók (ha utóbbi is rendelkezésre áll). A tesztelés során figyeljen arra, hogy az itt felsorolt státuszokból, szolgáltatónként legalább 2 darabot hajtson végre, mindegyik kereskedői tesztbolt alatt.

A teszteléshez a DEMO oldalunkon az adott szolgáltató kiválasztását követően megjelenő teszt adatokat (pl. bankkártyaszám) használja.

1. Státuszonként legalább 2 db olyan tranzakció létrehozása a dedikált kereskedői teszt bolt alatt, amelyek Státusza:

  • “Státusz” = “Sikeres” - használja a sikeres fizetés szimulálásához szükséges tesztadatokat

  • “Státusz” = “Sikertelen” - használja a sikertelen fizetés szimulálásához szükséges tesztadatokat

  • “Státusz” = “Időtúllépés” - szakítson meg egy elindított fizetési folyamatot a fizetőoldal (vagy alkalmazás) bezárásával (figyeljen arra, hogy a fizető oldalon ne adjon meg adatokat); a megszakítás után várja meg, hogy lejárjon a tranzakció végrehajtására kijelölt időkeret, mely fizetési szolgáltatónként eltérő lehet

  • “Státusz” = “Vásárló visszavonta” - vonja vissza (vagy szakítsa meg) a tranzakciót a fizetőfelületen elhelyezett “Vissza a kereskedő oldalára” vagy “Fizetés megszakítása” opciók kiválasztásával

2. Fejezze be a tesztelést a fenti tranzakciók állapotának ellenőrzésével:

  • “Állapot” = “Kereskedő számára megválaszolva” - az összes tesztelés során létrehozott tranzakciónak fel kell vennie ezt az állapotot a tesztelés sikeres lezárásához

A tranzakciók eredményének lekérdezéséről illetve a státuszok és állapotok pontos jelentéséről a következő oldal ad részletes tájékoztatást.

Tranzakció eredményének lekérdezése

ULR értesítés kezelése

!Fontos! A követelmény teljesítését követően küldje meg IT ügyfélszolgálatunk (it@paymentgateway.hu) számára az elvégzett tesztesetekhez tartozó PMGW azonosítókat!

  • IP cím biztosítása

Biztonsági szempontokból kereskedő partnereink azonosításához IP-cím szűrést is használunk (a Boltnév-API kulcs páros ellenőrzésén felül). Ennek értelmében éles (valós) körülmények között csak az előre megadott IP-címekről engedélyezett az API kommunikáció (teszt rendszerünkben nem végzünk előzetes IP-cím szűrés). Az IP-címeket rendszerünk minden egyes API kommunikáció során ellenőrzi, így az éles (valós) rendszerben a tranzakciók indítására és egyéb funkciók használatára kizárólag ezekről az előre megadott IP-címekről nyílik lehetőség.

Munkatársaink a szolgáltatás bevezetése során bekérik azokat az IP-címe(ke)t, amely(ek)ről a kereskedő rendszere éles (valós) körülmények között kommunikál a BIG FISH Payment Gateway rendszerével a jövőben.

!Fontos! A rendszerünkkel kommunikáló IP címe(ke) küldje meg ügyfélszolgálatunk (bigfish@paymentgateway.hu) számára!!

Státusz monitor

Az alábbi linken elérhető oldalon folyamatos, valós idejű információt szolgáltatunk ügyfeleink számára a BIG FISH Payment Gateway éles és teszt rendszerének rendelkezésre állásáról.

Státusz monitor