Fizetés vásárlói kezdeményezésre (CIT)

A vásárlói kezdeményezésre indított fizetések (CIT) esetén a vásárló hozzájárul ahhoz, hogy a fizetési szolgáltató megjegyezze a vásárló fizetőeszközének adatait a fizetőeszköz-regisztráció során. A fizetőeszköz-regisztráció megkönnyíti a jövőben esedékes, következő fizetéseket, mivel ilyenkor a vásárlónak elegendő kiválasztani egy korábban regisztrált fizetőeszközt és nem kell ismételten megadni annak adatait.

Korábban regisztrált fizetőeszközzel indított fizetésnél a vásárló már nem kerül át a fizetési szolgáltató (bank) oldalára mivel a fizetés ilyenkor már a háttérben történik. A fizetés eredményéről a vásárló ezután a kereskedő oldalán tájékozódhat.

A fentiek értelmében a CIT tranzakcióknak két esete lehetséges:

  • a vásárló egy fizetőeszközt regisztrál és fizet

  • a vásárló korábban regisztrált fizetőeszközzel fizet

A CIT tranzakciókat minden esetben a vásárló kezdeményezi, aki végig jelen van a fizetési folyamat során a tranzakció befejezéséig (függetlenül attól, hogy éppen fizetőeszközt regisztrál vagy egy korábban már regisztrált fizetőeszközzel fizet).

A kereskedőnek a következő választásokat kell biztosítani a vásárló számára CIT fizetés esetén:

  • fizetés, fizetőeszköz-regisztráció nélkül

  • fizetőeszköz-regisztrációval egybekötött fizetés

  • fizetés korábban regisztrált fizetőeszköz kiválasztásával

A kereskedő opcionálisan bankkártya-verifikációt is ajánlhat a vásárló számára. Ebben az esetben a bankkártya adatai valós terhelés nélkül kerülnek regisztrálásra (kizárólag bankkártya regisztrációjához vehető igénybe).

Jelenleg a következő fizetőeszközök regisztrációját támogatjuk:

  • bankkártya

  • mobiltárca

  • számlaszám

A feniteken túl a kereskedőnek biztosítania kell a regisztrált fizetőeszköz törlését is a vásárló számára. Ahhoz, hogy a törléshez a vásárlónak ne kelljen újabb tranzakciót indítani, javasoljuk, hogy a regisztrált fizetőeszköz törlése a vásárlói fiokban legyen elérhető a kereskedő oldalán.

Megjegyzés

Egy vásárló több fizetőeszközt is regisztrálhat a kereskedő áruházában.


Bankkártya-regisztráció esetén a fizetési szolgáltató kérheti, hogy a vásárló azonosítsa magát 3DS hitelesítés segítségével. Erre a regisztrációt követő jövőbeni, következő fizetések esetén is sor kerülhet.