Mobiltárca

A mobiltárca olyan korszerű fizetési mód mely segítségével a vásárlók bankkártya közvetlen használata nélkül is fizethetnek áruházában. A mobiltárca pénzügyi fedezete többféle módon biztosítható:

  • előre kifizetett mobiltárca egyenleggel (feltöltőkártya vásárlásával)

  • utólagos készpénzes fizetéssel (vonalkód segítségével)

  • bankkártya összekapcsolásával (bankkártya digitalizálásával)

Az előre kifizetett mobiltárcákkal, a vásárló akár bankkártya vagy bankszámla birtoklása és használata nélkül is fizethet az online webáruházakban. Ilyen esetben a vásárlók egy előre meghatározott összeggel feltöltött kártyát vásárolnak meg a népszerűbb értékesítési pontokon (áruházakban, pályaudvarokon, újságos standokon, stb.) A mobiltárcával történő online fizetéshez csupán a megvásárolt kártyán szereplő PIN kód megadása szükséges a webáruházi vásárlás során. A vásárlók készpénzért is megvásárolhatják ezeket a feltöltőkártyákat, segítségükkel a bankkártya hiánya sem zárja ki az online vásárlás lehetőségét.

A mobiltárcás megoldásoknak köszönhetően a vásárlók akár készpénzzel is kifizethetik az online vásárlásokat. Ebben az esetben az online vásárlásnál a fizetési szolgáltató egy vonalkódot biztosít a vásárló számára SMS-ben vagy e-mailben. A vásárló az erre megadott értékesítési pontok valamelyikén beolvashatja az online vásárlás során kapott vonalkódott, az összeget pedig akár készpénzben is kifizetheti az értékesítési munkatársnak.

A mobiltárcák utolsó családja a bankkártyák digitalizálásával segíti elő a kényelmes és biztonságos fizetést. Ehhez a megoldáshoz a vásárlónak már rendelkeznie kell bankkártyával, melynek adatait előre meg kell adnia mobiltárca szolgáltatónak (bankkártya digitalizálása). Ezek után a fizetéshez elég csupán a mobiltárcát használni, mivel a bankkártya előzetesen összekötésre került a mobiltárcával. Összekötés után, a vásárló ezzel a megoldással akár bankkártya jelenléte nélkül is kényelmesen fizethet. Az ilyen típusú mobiltárcás fizetés biztonságát a vásárló okostelefonján található biometrikus azonosítás, vagy akár egy PIN-kód megadása is biztosíthatja. Elveszett okostelefon esetén a mobiltárca használata ugyanúgy letiltható, mint egy elveszett bankkártya.


Jelenleg a következő mobiltárcákat támogatjuk:

  • Apple Pay

  • Barion

  • Google Pay

  • Paypal

  • paysafecard (feltöltőkártya)

  • Paysafecash (vonalkód)

  • SimplePay

Megjegyzés

A mobiltárcás megoldások használatának pontos lépései szolgáltatónként eltérőek lehetnek. Részletekért látogassa meg a partnereinket bemutató oldalt, ahol további információkat és hivatkozásokat talál partnereink feltételeiről.

Mobiltárcát biztosító partnerek