Kimutatások és elszámoló fájlok

A fizetési szolgáltató egy összegben végzi el a kifizetést egy adott időszakra. A kifizetés időpontja fizetési szolgáltatónként változó, jellemzően nem a vásárlással egy időben, hanem egy megadott idő után kerül Önnek kifizetésre az összeg. Ennek többek között biztonsági oka is van, mivel kártyacsalás esetén a banki rendszerből könnyebb végrehajtani a vásárló kártérítését.

Az egy összegben végrehajtott kifizetéséhez egy úgynevezett pénzügyi részletező állományt is csatol a fizetési szolgáltató. Ez az állomány tartalmazza a részletes adatokat arra vonatkozóan, hogy az adott kifizetés mely tételeket tartalmazza, ezzel Ön párosítani tudja az adott tételeket az eredeti tranzakciókhoz. Az egyes tételekhez egyéb információ is tartozhat, amely a levont jutalékokról, devizakonverzióról vagy visszatérítésekről ad további tájékoztatást.

A részletező fájl formátuma szolgáltatónként változó, lehet PDF, TXT vagy XLS kiterjesztésű. Előfordulhat, hogy a részletezést API kapcsolaton keresztül érheti el és csatornázhatja be a könyvelésért felelős szoftverbe.