PayLink - Online fizetés gyorsan és egyszerűen

A PayLink segítségével létrehozhat egy előre előkészített tranzakciót, mellyel online kifizethető az adott termék vagy szolgáltatás. Ezt az előkészített tranzakciót a vásárló egy egyedi URL címen keresztül érheti el. Az egyedi URL címet e-mailben, SMS-ben, QR kódként vagy e-számlához csatoltan is elküldheti a vásárlónak.

A PayLink könnyen kezelhető, sokoldalú fizetési megoldás, mely informatikai fejlesztés vagy akár webshop nélkül is igénybe vehető. Használható adománygyűjtésre, számlák kifizetésére, közvetlen értékesítés támogatására és tagdíjak befizetésére. Webáruházak esetén elhagyott kosarak újranyitását, a vásárlás utánkövetését vagy éppen a vásárlói regisztráció helyettesítését is képes ellátni.

PayLink-et három féle módon hozhat létre:

 • manuálisan

 • fájlfeltöltéssel, félautomata módon

 • API kapcsolat segítségével, automatikusan

Manuális PayLink generálás

Manuális fizetési link a BIG FISH Payment Gateway adminisztrációs felületén hozható létre a következő oldalon.

PayLink létrehozása - teszt link

Megjegyzés:

Vigye az egeret a "i" fölé, hogy hasznos tippeket kapjon az egyes mezők kitöltéséhez.

Fizetési link létrehozásához töltse ki a megfelelő mezőket. Az adatok kitöltése után kattintson a “Létrehozás” gombra PayLink elkészítéséhez.

A létrehozáshoz használt mezők többsége nem igényel magyarázatot. Viszont egyes mezők pontos jelentéséről rövid leírást készítettünk. Ezek a paraméterek a következők:

 • Haladó beállítások megjelenítése: ezekre a beállításokra később térünk ki a leírásban

 • Felhasználó azonosító (opcionális): a felhasználó azonosítója az Ön áruházában

Figyelem!

Ez az azonosító nem lehet e-mail cím.

 • Kereskedő értesítési e-mail: erre a címre küldjük Önnek a linkkel kapcsolatos értesítéseket (sikeres kifizetés, link lejárat, link érvénytelenítés, stb.)

 • E-mail értesítés csak sikeres fizetéskor: jelölje be, ha kizárólag a sikeres fizetésről szeretne értesülni (más, linkkel kapcsolatos értesítést pedig nem kér)

Haladó beállítások kiválasztásával a következők opciók válnak elérhetővé:

 • Rugalmas összegű: jelölje be, ha meg szeretne adni egy “tól-ig” összeget. Ilyenkor Önnek legalább a minimum összeget meg kell adnia, a végső, pontos összeget pedig a vásárló írja be a fizetési link megnyitása után. (A vásárló beírhatja a minimum összeget vagy annál többet. Viszont ha Ön megad egy maximum összeget is, a vásárló nem írhat be az Ön által megadott maximumnál nagyobb összeget).

Többször használható link engedélyezése: jelölje be, ha egy létrehozott fizetési linket többször is fel szeretné használni, annak visszavonása vagy lejárata előtt.

Figyelem!

A többször használható link esetén a vásárló személyes adatait nem kell kitölteni, mivel ilyenkor az elkészített linkkel több vásárló is fizethet. Ugyanakkor Önnek biztosítania kell egy egyedi azonosítót minden vásárló számára, mellyel a vásárláshoz tartozó fizetések azonosíthatók. Rendszerünk bekéri az egyedi azonosítót a vásárlótól, még a fizetés megkezdése előtt.

Megjegyzés:

Többször használható link esetén a Kereskedő értesítési e-mail megadása opcionálissá.

 • Információs űrlap (opcionális): csak többször használható link esetén érhető el, segítségével bekérjük a vásárló személyes adatait a PayLink-es fizetés előtt:

--- Nem ---: nem kérünk be vásárlói adatokat

Szolgáltatás: név, e-mail és számlázási cím bekérése a vásárlótól

Termék: név, e-mail cím, számlázási és szállítási cím bekérése a vásárlótól

Figyelem:

Információs űrlap használata esetén Ön köteles feltüntetni az Adatkezelési tájékoztatóra mutató linket a PayLink generálása előtt (erről lentebb olvashat)

 • Átirányítási URL (opcionális): megadhat egy URL címet ahova a vásárlót a sikeres fizetés után irányítjuk. Az átirányításhoz a vásárlónak meg kell nyomnia a “Tovább” gombot a BIG FISH Payment Gateway visszatérő oldalán.

Megjegyzés:

A “BIG FISH Payment Gateway visszatérő oldal” az az oldal, ahova a vásárló sikeres vagy egy sikertelen fizetés után kerül átirányításra.

 • Adatkezelési tájékoztató hivatkozás (opcionális): megadhatja az adatkezelési tájékoztatóra mutató linket, amely felsorolja a bekért adatokat, felhasználásuk célját és körülményeit. Továbbá felhatalmazza a BIG FISH Payment Gateway-t, hogy ezen adatokat az Ön számára összegyűjtse, tárolja és átadja.

A megadott hivatkozás mentése: jelölje be, hogy a megadott linket rendszerünk megjegyezze. Így ez a mező automatikusan kitöltésre kerül az adatkezelési téjlkoztatóra mutató linkkel.

 • Opcionális kiegészítő adatok erős ügyfélhitelesítéshez (PSD2 SCA): itt gépi kódolással adhatja meg az erős ügyfélhitelesítésnél átadható adatok teljes körét.

Megjegyzés:

Ehhez az opcióhoz részletes technikai útmutató is elérhető.