PayLink - Online fizetés gyorsan és egyszerűen

A PayLink segítségével létrehozhat egy előre előkészített tranzakciót, mellyel online is kifizethető az adott termék vagy szolgáltatás. Ezt az előkészített tranzakciót a vásárló egy egyedi URL címen keresztül érheti el. Az egyedi URL címet e-mailben, SMS-ben, QR kódként vagy e-számlához csatoltan is elküldheti a vásárlónak.

A PayLink könnyen kezelhető, sokoldalú fizetési megoldás, mely informatikai fejlesztés vagy akár webshop nélkül is igénybe vehető. Használható adománygyűjtésre, számlák kifizetésére, közvetlen értékesítés támogatására vagy tagdíjak befizetésére. Webáruházak esetén a PayLink elhagyott kosarak újranyitását, a vásárlás utánkövetését vagy éppen a vásárlói regisztrációt is képes helyettesíteni.


PayLinket háromféle módon hozhat létre:

 • manuálisan

 • fájlfeltöltéssel (félautomata módon)

 • API kapcsolat segítségével (automatikusan)

Megjegyzés

A PayLink oldalán vigye az egeret a kék ( i ) ikon fölé, hogy további hasznos tippeket kapjon a mezők kitöltéséhez.


Manuális PayLink generálás

Manuális fizetési linket a BIG FISH Payment Gateway adminisztrációs felületének PayLink oldalán hozhat létre. Fizetési link létrehozásához töltse ki a megfelelő mezőket, majd az adatok kitöltése után kattintson a Létrehozás gombra.

A PayLink felületét a következő hivatkozáson is elérheti (kérjük vegye figyelembe, hogy a felület megtekintése kizárólag szerződött ügyfeleink részére lehetséges):

PayLink létrehozása - teszt link


Speciális PayLink opciók

A PayLink felületén található egyes paraméterek használata további magyarázatot igényel ezért használatukhoz rövid magyarázó leírásokat készítettünk. Ezek a paraméterek a következők:

 • Haladó beállítások megjelenítése - ezekre a beállításokra később térünk ki a leírásban

 • Felhasználó azonosító (opcionális) - a felhasználó azonosítója a kereskedő áruházában; ez az azonosító nem lehet e-mail cím

 • Kereskedő értesítési e-mail - erre a címre küldjük ki a fizetési linkkel kapcsolatos értesítéseket (sikeres kifizetés, link lejárat, link érvénytelenítés, stb.)

 • E-mail értesítés csak sikeres fizetéskor - jelölje be, ha kizárólag a sikeres fizetésről kér értesítést (ilyenkor rendszerünk küld más, linkkel kapcsolatos értesítést)


A Haladó beállítások speciális opciói

 • Rugalmas összegű - jelölje be egy “-tól, -ig” összeg megadásához. Ilyenkor a fizetési link létrehozásánál meg kell adnia a minimum összeget; a végső, pontos összeget már a vásárló is beírhatja a fizetési link megnyitása után. (A vásárló itt beírhatja a minimum összeget vagy annál többet. Viszont ha létrehozásánál a kereskedő megadja a maximum összeget is, a vásárló nem írhat be a kereskedő által megadott maximumnál nagyobb összeget).

 • Többször használható link engedélyezése - jelölje be, ha egy fizetési linket többször is fel szeretné használni visszavonás vagy lejárat előtt. (Többször használható link esetén a vásárló személyes adatait nem kell kitölteni, mivel ilyenkor az elkészített linkkel több vásárló is fizethet. Ugyanakkor a kereskedőnek biztosítania kell egy egyedi azonosítót minden vásárló számára, mellyel a vásárláshoz tartozó fizetések azonosíthatók. Rendszerünk bekéri ezt az egyedi azonosítót a vásárlótól még a fizetés megkezdése előtt. Többször használható link használata esetén a Kereskedő értesítési e-mail mező kitöltése opcionális.)

 • Információs űrlap (opcionális) - ez a mező csak többször használható link esetén érhető el, segítségével bekérjük a vásárló személyes adatait a PayLink fizetés előtt. (Információs űrlap használata esetén kötelező feltüntetni az Adatkezelési tájékoztatóra mutató linket a PayLink generálása előtt. Ennek menetéről itt olvashat további részleteket.) Az opcionális Információs űrlapon a következő beállítások érhetők el:

  • --- Nem --- - nem kérünk be vásárlói adatokat

  • Szolgáltatás - név, e-mail és számlázási cím bekérése a vásárlótól

  • Termék - név, e-mail cím, számlázási és szállítási cím bekérése a vásárlótó

 • Átirányítási URL (opcionális) - megadhat egy URL címet ahova a vásárlót a sikeres fizetés után irányítjuk. Az átirányításhoz a vásárlónak meg kell nyomnia a Tovább gombot a BIG FISH Payment Gateway visszatérő oldalán. (A BIG FISH Payment Gateway visszatérő oldal az az oldal, ahova a vásárló sikeres vagy sikertelen fizetés után kerül átirányításra.)
 • Adatkezelési tájékoztató hivatkozás (opcionális) - megadhatja az adatkezelési tájékoztatóra mutató linket, amely felsorolja a bekért adatokat, felhasználásuk célját és körülményeit. Továbbá felhatalmazza a BIG FISH Payment Gatewayt, hogy ezen adatokat az Ön számára összegyűjtse, tárolja és átadja.
  • A megadott hivatkozás mentése - jelölje be, hogy az Adatkezelési tájékoztatóra mutató hivatkozást rendszerünk megjegyezze. Így a következő fizetési link elkészítésénél ez a mező már automatikusan tartalmazni fogja az Adatkezelési téjlkoztatóra korábban megadott hivatkozást.
 • Opcionális kiegészítő adatok erős ügyfélhitelesítéshez (PSD2 SCA) - itt gépi kódolással adhatja meg az erős ügyfélhitelesítésnél átadható adatok teljes körét. (Ehhez az opcióhoz részletes technikai útmutató is elérhető.)


Tömeges PayLink készítés fájlfeltöltéssel

Fizetési linkek tömeges létrehozására a BIG FISH Payment Gateway adminisztrációs felületén van lehetőség. A linkek tömeges létrehozáshoz fel kell tölteni egy meghatározott formátumú (CSV) és tartalmú fájlt az adminisztrációs felületre. Rendszerünk feldolgozza a feltöltött fájlt, majd értesítést küld amikor a fizetési linkek elkészültek, ezután az elkészült linkek ugyancsak az adminisztrációs felületünkön tölthetők le. A linkek tömeges elkészítéséhez szükséges fájlt a következő oldalon található szempontok alapján állíthatja elő:

CSV fájl létrehozása tömeges PayLink készítéshez

Fizetési link tömeges létrehozásához előbb adja meg az e-mail címét, majd a “Fájl kiválasztása” gomb segítségével válassza ki az előre elkészített CSV fájlt. Ezután kattintson a “Feltöltés” gombra a CSV fájl feltöltéséhez. Rendszerünk ekkor elkezdi az adatok feldolgozását a háttérben.

Rendszerünk e-mailben küld értesítést amikor a linkek elkészültek. Az értesítő e-mail tartalmazza a feltöltött CSV fájlt, melyet rendszerünk kiegészít az elkészült linkekkel, ezek számára rendszerünk létrehoz egy ‘paylink_url’ oszlopot a CSV fájlban.

Rendszerünk bizonyos adatokat automatikusan hozzá tud adni a linkekhez a CSV fájlok feldolgozása során. Jelölje be az Alapértelmezett adatok használatát és adja meg azokat az adatokat amiket automatikusan hozzá szeretne adni az elkészült likekhez.

Megjegyzés

A feltöltendő CSV fájlok létrehozásának részleteiről a Bemenet technikai követelményei rész ad bővebb tájékoztatást a PayLink felületén. Kattintson A fejlécben használható oszlopnevek és az értékükre vonatkozó szabályok szövegre, a feltöltendő CSV fájl oszlopaira és értékeire vonatkozó leírásért.


Tömeges PayLlink készítés API használatával

Tömeges PayLink API használatával is létrehozható, így ez a funkció könnyedén integrálható bármely weboldalba vagy mobil alkalmazásba. A PayLink API használatához tartozó részletes technikai dokumentációt itt találja:

Fizetési hivatkozás létrehozása API segítségével