Élesítési követelmények

Szolgáltatásunk élesítésének fő feltétele az arculati elemek elhelyezésére, a kapcsolódás kialakítására, tesztelésére, valamint kommunikációra biztonságára vonatkozik. Ezek a követelmények biztosítják szolgáltatásunk megfelelő működését és így a legjobb fizetési élményt a vásárlók számára. A felsorolt követelmények végrehajtását munkatársaink ellenőrzik és a szolgáltatást kizárólag a követelmények teljesítése esetén élesítik a kereskedő számára.

1. Arculati elemek

1. Töltse le az arculati elemeket (logókat) INNEN, majd

2. Helyezze el az arculati elemeket (logókat) weboldalán vagy mobil applikációja felületén.

Az elhelyezés pontos feltételeiről a ÁSZF 4.2.8-as pontja, illetve az ÁSZF 4. számú melléklete ad részletes leírást.

3. Küldje meg ügyfélszolgálatunk (bigfish@paymentgateway.hu) részére azon URL-t, ahol az arculati elemek (logók) kihelyezésére kerültek.

2. Kapcsolódás kialakítása

Fontos!

Ezen követelményt kizárólag az Egyedi fejlesztésű webáruház esetében kell teljesíteni!

A fizetési szolgáltatás hosszú távú, helyes működésének alapvető előfeltétele a Payment API dokumentációban leírtak pontos követése és teljesítése a tecnikai integráció során. Különösen fontos a dokumentációban kötelezőként feltűntetett megoldások megfelelő implementációja, amelyek teljesítését vizsgáljuk, és a szolgáltatás élesítésének feltételét képezi.

3. Kapcsolódás tesztelése

Fontos!

Ezen követelményt a Shoprenter és Shopify webáruházak esetében NEM kell teljesíteni.

A tranzakciók aktuális helyzetéről a teljes fizetési folyamaton belül a státuszok adnak megbízható információt. Ezen túl a tranzakció végső eredményéről a tranzakció állapota ad pontos tájékoztatást. Ezek ellenőrzése alapvető fontosságú az online fizetések megbizható végrehajtásához.

A felsorolt tesztfizetési folyamatok a kereskedő webáruházából vagy alkalmazásból is elindíthatók (ha utóbbi is rendelkezésre áll). A tesztelés során figyeljen arra, hogy az itt felsorolt státuszokból, szolgáltatónként legalább 2 darabot hajtson végre, mindegyik kereskedői tesztbolt alatt.

1. Státuszonként legalább 2 db olyan tranzakció létrehozása a dedikált kereskedői teszt bolt alatt, amelyek Státusza:

  • “Státusz” = “Sikeres” - használja a sikeres fizetés szimulálásához szükséges tesztadatokat

  • “Státusz” = “Sikertelen” - használja a sikertelen fizetés szimulálásához szükséges tesztadatokat

  • “Státusz” = “Időtúllépés” - szakítson meg egy elindított fizetési folyamatot a fizetőoldal (vagy alkalmazás) bezárásával (figyeljen arra, hogy a fizető oldalon ne adjon meg adatokat); a megszakítás után várja meg, hogy lejárjon a tranzakció végrehajtására kijelölt időkeret, mely fizetési szolgáltatónként eltérő lehet

  • “Státusz” = “Vásárló visszavonta” - vonja vissza (vagy szakítsa meg) a tranzakciót a fizetőfelületen elhelyezett “Vissza a kereskedő oldalára” vagy “Fizetés megszakítása” opciók kiválasztásával

2. Fejezze be a tesztelést a fenti tranzakciók állapotának ellenőrzésével:

  • “Állapot” = “Kereskedő számára megválaszolva” - az összes tesztelés során létrehozott tranzakciónak fel kell vennie ezt az állapotot a tesztelés sikeres lezárásához

3. Küldje meg IT ügyfélszolgálatunk (it@paymentgateway.hu) részére az elvégzett tesztesetekhez tartozó PMGW azonosítókat!

Tipp

Teszteléshez a DEMO oldalunkon az adott szolgáltató kiválasztását követően megjelenő teszt adatokat (pl. bankkártyaszám) használja.

Tipp

A tranzakciók eredményének lekérdezéséről illetve a státuszok és állapotok pontos jelentéséről a következő oldalakon talál részletes tájékoztatást.

Tranzakció eredményének lekérdezése


URL értesítés kezelése

4. IP cím regisztrálása

Fontos!

Ezen követelményt a Shoprenter és Shopify webáruházak esetében NEM kell teljesíteni.

Biztonsági szempontokból kereskedő partnereink azonosításához IP-cím szűrést is használunk (a Boltnév-API kulcs páros ellenőrzésén felül). Ennek értelmében éles (valós) körülmények között csak az előre megadott IP-címekről engedélyezett az API kommunikáció (teszt rendszerünkben nem végzünk előzetes IP-cím szűrés). Az IP-címeket rendszerünk minden egyes API kommunikáció során ellenőrzi, így az éles (valós) rendszerben a tranzakciók indítására és egyéb funkciók használatára kizárólag ezekről az előre megadott IP-címekről nyílik lehetőség.

Szolgáltatásunk élesítését követően, a választott fizetési megoldás(ok) valós környezetben történő használatához az Éles PayAdmin felületen regisztrálni kell azon IP-címe(ke)t, amely(ek)ről a kereskedő rendszere éles (valós) körülmények között kommunikáni fog a BIG FISH Payment Gateway rendszerével.

Megjegyzés

Maximum 15 IP cím rögzíhető rendszerünkben!