PayAlert

Megoldás a fizetési rendszerhibák kezelésére

Mi a PayAlert?

A PayAlert szolgáltatást azért fejlesztettük ki ügyfeleink számára, hogy a legkönnyebb, leggyorsabb és legmegfelelőbb módon tudják az online fizetési folyamatok során észlelt, kártyaelfogadói rendszereket érintő technikai incidenseket, szolgáltatás kimaradásokat kezelni, ezzel biztosítva üzleti veszteségeik minimalizálását.

Az online értékesítési folyamatok kereskedők által elvárt végső eredménye természetesen egy sikeres fizetés. De nem szabad megfeledkezni arról, hogy számos esetben a fizetési folyamat viszont sikertelenül zárul le, ennek oka lehet egyrészről valamilyen vásárló oldali hiba (nincs fedezet a kártyán, nem megfelelő a limit, stb.), másrészről pedig rendszerhiba. Amennyiben egy sikertelen fizetési kísérlet egy kezeletlen, nem észrevett rendszerhiba következménye, az akár ügyfélvesztéshez, vagy az ügyfél élmény és bizalom romlásához vezethet (amennyiben nem vásárló oldalán történt a “hiba”, illetve ez a vásárlóban nem tudatosul). Az elutasított fizetési próbálkozást, a rossz fizetési élményt a vonatkozó kutatások a kosárelhagyások egyik fő okaként tartják számon.

Miért hasznos a PayAlert?

A PayAlert lehetővé teszi, hogy Ön, illetve üzemeltető munkatársai 7/24-ben, a lehető leggyorsabban értesüljenek a fizetési rendszerek technikai problémáiról, és ezáltal megtehessék a megfelelő intézkedéseket, akár teljesen automatizáltan is, fenntartva a lehető legmagasabb üzletmenet-folytonosságot.

A legfontosabb előnyök tehát:

A fizetési folyamatokban észlelt rendellenességek kezdetéről és végéről a lehető legrövidebb idő alatt értesítjük partnereinket, megjelölve a hiba típusát, segítve ezzel a hibaelhárítást.

Akár fejlesztés nélkül is használható, hiszen a riasztás e-mail üzenetben is történhet.

A hibaelhárítás gyorsan megkezdhető, hiszen az észlelt rendellenességek azonnal felszínre kerülnek.

Az üzleti veszteségek munkaidőn kívül is hatékonyan minimalizálhatók.

A fizetések során fellépő hibajelenségek kezelése a lehető legkevesebb időt és energiát vesz igénybe.

Mire tudom használni a PayAlert-et?

Sajnos, ahogyan egyetlen informatikai rendszer, úgy a fizetésben résztvevő szereplők (bankok, fizetési szolgáltatók, kártyatársaságok, stb.) rendszerei sem mentesek a hibáktól.

Általános probléma, hogy a fizetési szolgáltatók sokszor nem, vagy csak nagy késéssel tudnak a hibákról értesítést küldeni az érintett ügyfeleik számára. Ráadásul az értesítések rendszerint nem strukturált (gépi úton nem feldolgozható, pl. e-mail) formában érkeznek, így a hibaüzenetek fogadása, illetve az arra történő reagálás nem automatizálható. Amennyiben a hiba munkaidőn kívül következik be, akkor extrém nagy lehet a késleltetés a megfelelő kríziskezelésben, ez pedig jelentős üzleti veszteséget okozhat.

Az elektronikus kereskedelemben nem léteznek kész megoldások és rendszerek, így mind a fizetési szolgáltatók, mind ügyfeleink, kereskedőink is folyamatosan fejlesztik saját megoldásaikat.

A fizetési folyamatot érintő hibák ráadásul nem csak a szolgáltatók oldalán léphetnek fel. Egy kereskedő oldalán élesített új fejlesztes, vagy egy webáruházi keretrendszer frissítés is járhat olyan, nem várt negatív következményekkel, amelyek még a leggondosabb tesztelés során sem derülnek ki. Ezen, fizetési rendszerre hibák mielőbbi felderítése és kijavítása a kereskedői oldalon, szintén kritikus fontosságú a sikeres üzletmenet fenntartása érdekében.

Hogyan vehetem igénybe a PayAlert-et?

Válasszon díjcsomagot és adja hozzá a PayAlert kiegészítő szolgáltatást, majd kösse meg online BIG FISH Payment Gateway szerződését!

Válasszon fizetési szolgáltatót!

Amennyiben még nincs konkrét elképzelése, a fizetési szolgáltatói portfóliónkból - üzleti igényei ismeretében - szívesen javaslunk megfelelő partnert, kiemelt kapcsolattartói adatokkal együtt. Ehhez kérjük, hogy az alábbi igényfelmérőt legyen szíves kitölteni!

Válasszon a PayAlert felhasználási lehetőségek közül!

Kezdje meg a kapcsolódást hozzánk!

A támogatott webáruházi renszerekhez való kapcsolódáshoz szükséges információk a Fejlesztők menüpontban találhatók.

Kezdje meg a kapcsolódást a PayAlert szolgáltatáshoz!

Hol található meg a PayAlert fejlesztési útmutató?

A PayAlert fejlesztési útmutató: